Kerstgift details

We hebben vorig jaar december een kerstgift opgehaald, zoals we dat ieder jaar doen. We hebben al eerder bericht dat het een prachtig grote gift is geweest (haast 17,000 Euro!) waardoor we veel konden uitdelen. We hebben dit op speciaal briefpapier onder uw aandacht gebracht. Het wordt bijna tijd dat u dit speciale papier haar nieuwe leven gunt. Het bevat bloemzaadjes en kan dus geplant worden vanaf nu. Dan geniet u zelf deze zomer van prachtige bloemen, als beeld van de oogst waar u aan heeft bijgedragen.

De belofte stond nog om verslag te doen over wie er bedragen hebben mogen ontvangen. Wanneer het bedrag hoog genoeg is, dan delen we ook uit naar stichtingen waar de EGE een band mee heeft. Vandaar dat deze doelen een bedrag hebben gekregen.

Als eerste kregen onze zendingswerkers Jonathan & Johanneke de Jong (UK), Mark & Gerjanne de Jong (Indonesië) en Theo & Jacqueline Dekker (NL) een 'dertiende maand' en nog wat extra.
Dat kregen ook 'Partners Plus' werkers: Laurens & Mirjam van Dieren (NL) en vier families van het Ywam Varanasi team in India. Romeu & Michelle in Brazilië kregen een extra bedrag voor hun werk met de Lamalma kinderkampen.

Gedurende de Corona tijd hebben we een aantal projecten waar we direct contact mee hebben, ondersteund in Nepal, Afghanistan, India, Albanië en Gaza. Deze kregen ook een relatief groot bedrag uit de Kerstgift voor voedselondersteuning en noodhulp. En ook een paar kleinere projecten in Oeganda en Indonesië. Ook het BrightFame werk onder de vrouwen in Amsterdam kreeg nog een bedrag.

We hebben een aantal lange termijn werkers in ons midden met 25+ jaar ervaring. Mensen zoals: Inge verschoor, Jaap en Suze de Bruijne, Erik & Jeltje Spruyt, Barth & Mathilde Companjen, Johan & Jeannette Lukasse en Henk van Boxtel. Ze zijn nu met 'emeritaat', maar nog wel betrokken. We ondersteunen hen één maal per jaar met een bemoedigingsgift uit de Kerstgift. Ook dit jaar kon dit weer.
Ook een aantal andere werkers die contact met de EGE hebben, kregen een eenmalig bedrag ter bemoediging.

Missionair in Nederland – extra bemoedigingsgiften naar:

Hans Alblas - campingwerk

Oase

Echo – Farsi & Arabisch werk

Stg. Present Ermelo

Stg. Gave vluchtelingen werk

Hasan & Jami - Global Rize en Al-Masira werk

Extra bedrag voor een nieuwe tent voor base-camp van No More Lies

Caroline Tillema voor haar reis naar Mercy Ships in mei

Heel hartelijk bedankt!

Namens team Missionair, Henk van Boxtel

Geplaatst op 20-04-2022