Thema avond 22 mei rondom relatie-ethiek

Thema avond op 22 mei (inloop 19:30, begin 19:45), locatie Kerkelijk Centrum. Thema: 'Hoe ga je in gesprek rondom relatie-ethiek' Een avond om samen te ontdekken hoe we op een veilige manier in gesprek kunnen gaan met elkaar rondom relatie-ethiek, ook als we verschillend denken. In onze invoegkoerier staat op blz. 19 hoe we op hoofdlijnen omgaan met betrekking tot dit onderwerp binnen de gemeente. Ons leven speelt zich echter niet alleen af binnen de context van gemeente zijn en elke specifieke situatie is anders. Het onderwerp wordt ook besproken binnen sportverenigingen, vriendengroepen, families, werk, etc. Soms worden we dichtbij geconfronteerd met de gebrokenheid van het leven. En met allerlei relatie- en samenlevingsvormen.

Hoe voeren we het gesprek? Wat mag onze houding hierin zijn?
Over deze vragen willen we een avond houden waarin we ontdekken hoe het gesprek op een veilige manier gevoerd kan worden. Eerst steken we in op de vraag: wat is een goed en veilig gesprek?
Daarna kunnen we er in kleine groepen onder leiding van een gespreksleider zelf mee aan de slag.
Het doel van deze avond is niet om richting te bepalen en ook niet om elkaar te overtuigen. Het is een avond van ontmoeting en dialoog.
Van harte welkom in het Kerkelijk Centrum.

Hartelijk welkom van Yolanda Fiddelaar, Heidi Reinbergen en Miriam van Dieren

Geplaatst op 27-04-2023